Поки влада Пирятина лише обіцяє встановити сучасне відеоспостереження по місту – в будівлі міської ради вже слідкують за порядком… Або за працівниками..

В будівлі міськвиконкому встановили камери по всій будівлі, та навколо неї. Камери знімають не лише входи до будівлі, а навіть коридори, кабінети та територію навколо будівлі, і навіть дитячий майданчик. До речі, жодного попередження про те, що ведуть відеозйомку немає.

Відповідно, таким чином міська рада порушує закон та Конституційні права людей. Також, у випадку, якщо керівник підприємства, установи чи організації бажає встановити аудіо- та відеоапаратуру і фіксувати дії своїх працівників, він повинен попередньо отримати письмову згоду працівників та відобразити такі умови праці у правилах внутрішнього трудового розпорядку. Як відомо, працівники міської ради ненадавали згоди на такі дії, але схоже, що керівництво ради це не сильно хвилює, а камери більше встановлені не для заходів безпеки, а для контролю підлеглих. Апельсин неодноразово просив міського голову встановити камери в залі де проводяться депутатські комісії і транслювати їх онлайн. Але як бачимо, є важливіші місця для зйомок.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon