Після того як на Львівщині у лікарні померли двоє пацієнтів через вимкнення електрики, у лікарнях Полтавської області вирішили перевірити наявність додаткових джерел живлення.

Про це повідомив під час апаратної наради директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак

“Ми провели перевірку лікарень і виявили, що у дев’яти лікарнях на додаткове енергоживлення потрібно переключатися вручну. Тобто, якщо вимкнуть енергоживлення, то на додаткове перемикати має працівник. Він має швидко відреагувати. Тому, ми будемо вимагати від лікарень скласти графік чергування, щоб ми розуміли, хто конкретно відповідатиме за це”, – зазначив Лисак.

Лікарні з ручним переключенням джерел енергоживлення знаходяться у Полтаві, Миргороді, Решетилівці, Кобеляках, Гадячі та Горішніх Плавнях. Що правда, не зазначалося чи перевірятимуть всі лікарні області, чи лише ті де офіційно лікують хворих на коронавірус. До прикладу, секретар міської ради Сергій Пазюк сказав, що в пирятинській лікарні лікують офіційно хворих на вірус. Хоча лікарня не є призначеною для першої хвилі.

“У лікарнях має бути два джерела енергоживлення. На сьогодні маємо проблеми з цим у трьох лікарнях: у 5-й міській лікарні Полтави, інфекційне відділення Кременчуцької лікарні інтенсивного лікування, Кобеляцькій лікарні”, – сказав Віктор Лисак

За його словами, найбільше випадків захворювання на COVID-19 в області зафіксували 28 листопада – 789.

На даний час у лікарнях з підтвердженим COVID-19 перебуває 509 людей, з них — 37 людей підключені до апаратів ШВЛ.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon