25 жовтня в Березовій Рудці, як і по всій країні, відбувалися вибори. Жителі села вибирали депутатів обласної ради, районної та міської, а також – мера міста Пирятин. В результаті реформ, тепер більше не буде сільського голови, але буде мер Пирятина, який вважатиметься і нашим мером, оскільки Березова Рудка приєднується до Пирятинської ОТГ, разом з іншими селами бувшого Пирятинського району.

Як стало відомо, з великим відривом, на виборах переміг Андрій Сімонов свого головного конкурента – діючого мера міста Пирятин Олексія Рябоконя. З тих, що проголосували (474 виборця Березової Рудки), 276 віддали свій голос за Андрія Сімонова.

Само собою, що рівень життя Березоворудчан, їх добробут, стан села залежить не лише від голови села (тепер уже – мера міста), а й від спільної праці депутатів та самих жителів, від спільних ініціатив та взаємного розуміння! Але ж, головним чином, як то кажуть, всі надії покладаються зараз на нового мера!

Чого від нього чекають? Яких кроків, яких дій в першу чергу очікують виборці від нового голови?

Разом з цим питанням, я запитував в людей і ще одне – як вони оцінюють роботу теперішнього голови, Позняка В.В. На виборах 25 жовтня 2020 року пан Василь балотувався в депутати Пирятинської міської ради, набравши лише 3 голоси! Чому так мало, хто як вважає?

Отже, що я почув.

Підприємець, Кішка Тетяна Юріївна:

– Які дії, в першу чергу, очікуються від голови?

– Ремонт дороги до Березової Рудки! Від траси Київ-Харків і до Вечірок!

– Як оцінюєте роботу голови за п’ять років?

– ніяк!

– Чому так мало проголосували за нього, як за кандидата в депутати?

– Тому, що нічого не робив, будучи сільським головою! Безініціативний!

Співвласниця кафе, Яна, про перші кроки, які очікує від нової влади:

– Інфраструктура села! В селі, до села погані дороги! Транспортне сполучення, можна вважати, відсутнє! В село їздять туристи, але дорога в такому стані, що скоро їздити до нас стане неможливо!

Що до голови села:

– «Голова має бути головою! Керівником! Приймати розумні ефективні рішення! Я вважаю, що нам потрібна нова людина!»

Зустрів свого однокласника, запитав ті ж самі питання. Сергій Ревун:

– «В першу чергу – дорога по селу, освітлення по вул. Шевченка, а також – озеро та ставки, які повисихали та заростають чагарниками»

Оцінка роботи голови (тепер уже – колишнього) – «Слабенько»!

Ярешко Людмила Іванівна:

«В першу чергу – порядок в селі, дороги! Село треба зробити таким, яким воно було, коли ми сюди приїхали! Село треба відновити, взявши за зразок його стан, яким воно було в 80-х роках!»

Нестеренко Ольга, вчителька школи:

Що Ви очікуєте від нового керівника?

– «Щоб звернув увагу на наше село!

На дороги, в першу чергу!

З водоймами питання – це просто горе!

Відновлення архітектурних пам’яток!

Сміття! Організувати треба, щоб його не просто вивозили на болото й викидали там, а правильно збирали та переробляли! Було б непогано, щоб в селі побудували пластикопереробний завод.

В селі потрібно створювати робочі місця!»

Також Ольга скаржилася на постійну їзду великих вантажних автомобілів, від яких трясе її будинок, показувала тріщини по стінах, які з’являються в результаті постійних вібрацій від руху багатотонних фур. Під час нашої розмови біля її будинку три фури одна за одною проїхали по дорозі, я їх сфотографував.

– Як оцінюєте роботу голови, Позняка В?

«Ніяк! Результату нема!»

– Чому, на вашу думку, в депутатах його хочуть бачити лише 3 чоловіки?

– «Дивіться відповідь до другого питання»

Гончар Валентина Василівна, директор краєзнавчого музею:

«Що очікую, в першу чергу, від нового міського голови? Перше, чим мене зацікавив – на зустрічі з виборцями він обіцяв знайти людину, яка врятує озеро! То ж дуже на це сподіваюся. Хотілося б, щоб він приділив увагу щодо приведення в порядок березоворудського парку, а також – відновлення роботи фонтану. Архітектурні пам’ятки – приведення їх в порядок!»

На запитання що до голови, який скоро покине свою посаду, – «Мені він запам’ятався, як людина добра і уважна, по відношенню до людей. Мої неодноразові звернення до нього завжди мали підтримку, бо для людини завжди важлива підтримка, навіть моральна».

Багато людей давали відповіді на ці питання, багато хто з них побажав, щоб їхні прізвища та імена не згадувалися в статті. Відповіді всі були схожі, чи навіть однакові! Головне, що найперше очікують від нового керівника всі – це дороги! Розтрощені десятками років, дороги треба капітально відремонтувати! Оцінка роботи сільського голови за п’ять років – негативна! Люди висловлювали незадоволення через бездіяльність Василя Васильовича, згадували перенесення сільради в приміщення дитячого садочка – цим незадоволені дуже багато людей, люди взагалі не розуміють, хто подав і навіщо таку ідею – перенести сільраду в приміщення дитячого садочка! Адже розташування сільради в центрі села – значно зручніше!

Особливо сподобалася відповідь однієї мудрої жінки, яка просила також не називати її імені в газеті! На запитання, як вона оцінює роботу сільського голови за п’ять років, вона сказала – «Я не хочу оцінювати його роботу, бо я не знаю, чим він займається»… Ось так! Чоловік, пропрацювавши 5 років сільським головою, отримував немаленьку зарплату! А люди навіть не знають, чим він взагалі займався! Всі, як один, говорять про дорогу, яка при його керуванні (як і до його керування) жодного разу не ремонтувалася! Говорять про безпорядки в селі! Про бардак та кущі! Про безініціативність голови та повну відсутність вміння керувати!

Пригадується, як п’ять років тому після виборів люди сподівалися на покращення, які мали відбутися, адже до влади прийшов тоді новий голова, змінивши попередника, який три терміни займав посаду та так само розчарував людей! Тепер – незадоволені та розчаровані вже ним! Дай Бог, щоб після сьогоднішнього вибору не було такого ж самого розчарування через п’ять років, як це сталося зараз!

Автор: Віктор Роговий

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon