Якщо в Україні кількість нових хворих на коронавірус щодня становитиме 15-20 тис., то медична система країни не витримає. І тоді підлоги і приймальні відділення лікарень будуть заповнені трупами.

Таку думку висловив доктор медичних наук, професор Сергій Дубров, який лікує хворих з важким або критичним ходом коронавірусу.

“Я проти будь-якого карантину. Так не хочеться карантину, хочеться нормально жити. З одного боку. З іншого боку, ми всі повинні розуміти, що якщо кількість нових захворювань щодня буде 15-20 тис., то медицина ляже. І у нас будуть ті кадри, які ми бачили під час першої хвилі на півночі Італії, тобто трупи на підлогах, трупи в приймальних відділеннях. Якщо кількість захворювань триватиме, мабуть, тижнів зо два з кількістю 15-20 тис. нових випадків, тобто зрозуміло, що і важких хворих буде набагато більше. Тобто ми просто вже не витримаємо”, – зазначив Дубров.

За словами професора, кадрів не вистачає – санітарки звільнилися, а з медичних сестер практично ніхто не погодився працювати в інфекційній реанімації.

Поділись з друзями!
error1
fb-share-icon